informatie over onze Painter points

Ze staan stevig, héél stevig.

Stevig dus. Ze staan namelijk goed verankerd in je MFT- of 20 mm systeem werkbank met de Bench Dogs. Want een stabiele opspanning is wat we willen.

Kom je nét niet uit met de 96 mm steek van je werkbank? Draai er dan gewoon een M8 bout in. Want alles is standaard metrisch schroefdraad. Zo wordt schilderen een feestje!

Bench Dog, 18 x 10, Premium, Painter Point, Front - 2 pcs

Ze zijn oranje (en RVS)

De Painter Points hebben de bekende oranje INSTRUMENTA kleur. Je raakt ze niet snel kwijt, ze zijn duidelijk zichtbaar, waardoor de kans dat je je prikt (aan het puntje met een minimale radius) klein is. 
Wel zo veilig…

Wist je dat 3 < 18..?  😉

1 paneel dubbelzijdig schilderen =  6 zijden x 1 laag grondverf + 2 lagen lak = 6 x 3 = 18 keer schilderen en laten drogen! 🙁 Ehh, ben je er nog?

Met de Painter Points gaat dat makkelijker én sneller. Plaats je paneel op 3 (of 4) Painter Points en met 1 laag verf heb je al 5 van de 6 zijden te pakken. 
Nu nog oppassen dat je schilderen niet té leuk gaat vinden…

Painter Point Specificaties Instrumenta

klein puntje en slanke bouw

Het puntje hebben we zo klein mogelijk gemaakt zodat je in kleine hoekjes en gaten kunt afsteunen. Het puntje zelf heeft een minimale radius en heeft een kartel op de omtrek voor meer grip.
De buitendiameter is 12 mm, slanker konden we het niet maken. En ze passen op de Premium Bench Dogs. Is dat even makkelijk…?

 

Instrumenta Painter Point

makkelijk schoonmaken

Oké, dat is niet onze hobby en we gaan ervan uit: ook niet de jouwe. Daarom fijn dat je de Painter Points gewoon met oplosmiddelen schoon kunt maken. Daar merken ze niks van. Een schuurspons kan ook want het geanodiseerde aluminium is een zeer sterke laag. Je maakt natuurlijk wat krassen maar dan ben je sneller klaar. Aan jou de keuze.

 

Naar de Painter Points