Hoe meld ik online mijn retour aan?

Dit doe je gemakkelijk en snel via ons online retourformulier.

Retourformulier

Het online retourformulier vindt je hier.

Kan ik één van de producten uit mijn bestelling terugsturen?

Jazeker. Je kunt alle producten uit je bestelling los van elkaar retourneren. In het online retourformulier kun je aangeven welk product je wilt retourneren.

Krijg ik na retourneren het volledige aankoopbedrag terug?

Natuurlijk! Maar het is natuurlijk wél afhankelijk hoe je product weer bij ons terug komt. Verstuur je product in de originele verpakking (indien mogelijk). Zo kunnen we misschien iemand anders nog blij maken. Mocht het product beschadigd aankomen dan bepalen we aan de hand van de staat van dit product wat de waardevermindering is.

Dus voor de volledigheid: je kunt alleen ongebruikte producten retour sturen. 

Ik heb minder terug gekregen dan mijn aankoopbedrag. Hoe kan dat?

Dan is je product waarschijnlijk beschadigd of gebruikt bij ons retour gekomen en dan is er sprake van waardevermindering. In dat geval bekijken we wat deze waardevermindering is. Dit wordt bepaald door: beschadiging van product en beschadiging van verpakking. 

Wat als er een onderdeel mist van mijn bestelling?

Dat is jammer, want dan hebben we niet goed opgelet. En dat gaan we natuurlijk voor je oplossen. Het snelste is om te mailen naar onze klantenservice op hello@instrumenta.nl onder vermelding van je bestelnummer. 
Je kunt dan natuurlijk kiezen voor snelle nalevering of je order eventueel in zijn geheel annuleren. 

Repareren jullie mijn product of krijg ik een nieuwe?

Gezien onze precisie producten is reparatie niet aan de orde. Het is goed of niet. Als je product niet door eigen toedoen én binnen 30 dagen na aankoop stuk gaat, krijg je gewoon een nieuwe. Gaat je product daarna kapot? Neem dan toch gewoon even contact op want misschien is er iets anders aan de hand. We staan voor onze kwaliteit en willen dit natuurlijk zo houden dus als er iets is, gaan we het voor je oplossen. Daar wordt uiteindelijk iedereen beter van.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Je kunt binnen 30 dagen nadat je het product ontvangen hebt, de producten retour sturen zonder opgaaf van reden, al horen we natuurlijk wel graag waarom. Hierna krijg je nog eens 14 dagen de tijd om je product terug te sturen. Dit is wettelijk zo geregeld.
Wel is het belangrijk dat je het product in de originele staat en onbeschadigd terug stuurt. 

Je kunt hiervoor het online retourformulier gebruiken. 

Wat als ik een verkeerd product heb ontvangen?

Dat is niet de bedoeling natuurlijk, want dan hebben we niet op gelet. Meld dit bij onze klantenservice en dan zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk de juiste bestelling in huis hebt. Met onze oprechte excuses natuurlijk.

Welke retourmogelijkheden heb ik?

Binnen 30 dagen na ontvangst van je product heb je 2 opties:

  • je product gratis ruilen voor een ander product;
  • je product gratis retourneren en je geld terug laten storten.

Na 30 dagen wordt je product altijd gerepareerd.

Je kunt je keuze aangeven in het online retourformulier.